Proč si Češi pořád stěžují !!?

14:44

Češi si pořád stěžují.....


Tento článek mě napadl díky seriálu Čtyři v tom, kde za českou ženou přiletěl přítel až z Etiopie a bylo to jeho vůbec první odcestování za hranice. 

Když přiletěl neuměl nic....zout se, jezdit metrem nebo jen uvařit špagety ...když se ho jeho přítelkyně zeptala co mu vadí na Češích říkal: ,,Češi jsou velice nevděční a pořád si jen stěžují.´´
Musím si přiznat, že jsem nad tím dlouhou dobu přemýšlela a měl pravdu. Nevážíme si mnoha věcí.
Neustále si stěžujeme na věci, které jsou hloupé. Uvažovala jsem a máme se až přepychově.... představa, že bydlím v Africe a nevím, jestli mám vůbec jídlo nebo vodu na další den.....to je velmi šokující představa. Proto bychom si měli uvědomit, co všechno máme a jaké máme v dnešním světě možnosti. Někdy přemýšlím nad tím, jaké věci bere člověk za samozřejmé, ale přitom jsou nejvzácnější a nejpotřebnější. Člověk shazuje vinu na druhého, ale musíme začít u sebe samých ....každý se zamyslet nad sebou. Jací jsme ? Jak se chováme k druhým a jak si nevážíme věcí? 

Každý člověk se dopustil mnoha chyb. My ty chyby nemůžeme smazat, ale můžeme se z nich poučit.
Znám mnoho lidí, kteří se tomuhle tématu vysmívají .... a co vy ? Jaký na to máte názor ??


Stěžující si Češka Karolína !!!

You Might Also Like

3 komentářů

  1. Když se řekne typický Čech tak si vybavím páprdu ve středních letech, s obrovským pivním břichem, sedíc jenom ve spodkách a s flaškou piva v ruce před televizí... jak si na všechno stěžuje (ale nic s věcma co mu vadí neudělá).
    Jsme divný národ.

    OdpovědětVymazat
  2. přesně !! Jsme, ale musíme s tím začít něco dělat..

    OdpovědětVymazat
  3. Přesně! Musíme si uvědomit, že na tom můžeme být mnohem hůř! Proto bysme měli být rádi zato, co máme a koho máme. Super článek :)
    Dojal skoro až k slzám...

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.